Et bedre valg

Vi i Smuk jobber kontinuerlig med å bli bedre på bærekraft. Våre leverandører gjør det stadig enklere å velge klær som er produsert med bærekraft i fokus, så når du ser etter neste tilskudd i garderoben kan du enkelt velge bedre ved å se etter plagg som er sertifiserte, produsert med resirkulerte eller organiske materialer. 

Fordeler for deg som forbruker

  • Du får et plagg hvor enten deler eller alt materiale har blitt gjenbrukt.

  • Du bidrar til at færre råvarer utvinnes fra naturen og til at mengden klær som ellers kunne endt som avfall reduseres.

Certified products

Finner du et sertifisert produkt betyr det at du kan være trygg på at produktet er miljøvennlig, helsevennlig og/eller etisk produsert. Du kan enkelt finne ut om et produkt er sertifisert ved å se etter symbolet «Certified». Hos Smuk finner du plagg og produkter med følgende sertifiseringer:

FSC – Forest Stewardship Council

 

FSC er den ledende internasjonale sertifiseringsordningen for skogbruk. En slik sertifisering sikrer at produktet kun består av trevirke fra FSC-godkjent skog, som betyr at det er tatt hensyn til mennesker, dyr, skog og planter i skogdriften. 

 

logo FSC - Forest Stewardship Council

 

GOTS – Global Organic Textile Standard

GOTS er i dag den mest komplette og beste standarden som kan tildeles økologiske tekstiler. Denne sertifiseringen dekker alt fra fiberproduksjon, prosessering, tekstilproduksjon, pakking, merking, eksport, import, samt distribusjon av alle naturfibre. Med GOTS-sertifisering kan man også være trygg på at sosiale kriterier og sikkerhet er overholdt for både arbeidere og forbrukere.
GOTS logo GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD 

GRS – Global Recycle Standard

Produkter som inneholder tilstrekkelig resirkulert materiale får tildelt standarden GRS-sertifisering. Standarden tar dessuten for seg hele verdikjeden, inkludert sporbarhet, miljø og sosiale aspekter.

GRS Global Recycle Standard logo 

Oeko-Tex 100

Tekstiler som oppnår Øko-Tex 100-sertifisering er helt frie for stoffer som er skadelig for biologisk liv. Standarden garanterer dermed den helsemessige sikkerheten til forbrukerne. Øko-Tex 100-sertifiserte tekstiler er spesielt gunstige for personer med sensitiv og allergisk hud. 

 

Grøntskift.no/sertifiseringer/
Forbrukerrådet.no/merkeoversikten/

Oeko-tex standard 100 logo 

 

Certified Product se alle sertifiserte produkter

Recycled products

Tekstiler som inneholder resirkulert materiale er produsert ved hjelp av materialavfall som blir brukt på nytt til å produsere nye klær. De aller fleste materialer har potensiale for gjenbruk og på denne måten kan vi redusere ny utvinning av råvarer fra naturen. I tillegg bidrar resirkulering av materialer til at «avfall» får nytt liv. Klær og materialer i god stand kan derfor omarbeides eller redesignes til nye og flotte plagg. Hos Smuk kan du enkelt finne klær som inneholder resirkulert materiale ved å se etter «Recycled» over produktbeskrivelsen. 

 

recycled-materials-collection se alle produkter med resirkulert materiale

 

Organic products

Organiske klær refererer til tekstiler laget av materiale som oppfyller kravene for økologisk jordbruksproduksjon. Produksjonsaktivitetene har som formål å støtte og øke biologisk mangfold og biologisk syklus. Organiske plagg er i hovedsak laget av bomull, jute, silke eller ull. Organiske tekstiler er skånsomme for sensitiv hud og allergikere. Stoffene er dessuten mykere, mer holdbare og ikke skadelige for miljøet. Kort sagt: når du velger organiske klær, så gagner det både deg selv og miljøet. Hos Smuk kan du enkelt finne organiske plagg ved å se etter «Organic» over produktbeskrivelsen.

 

Organic-product-collection se alle organiske producter hos smukoslo.no organic cotton and organic products i bærekraftig mote